Magnesium is voor mij een logische keuze. Waneer je transformatief 'werk' verricht, zal dit tot op Cel niveau doorwerken, de herprogrammering zal een uitwerking hebben op je algehele systeem, des te meer reden dit te ondersteunen is mijn motivatie om op die manier het geheel te ondersteunen.

Magnesium is DE manier om het lichaam te ondersteunen, dit mineraal is van levensbelang, daar waar we dit vroeger nog uit onze voeding konden halen is gebleken dat groot tekort is ontstaan en daardoor dit veel minder via onze voeding binnen krijgen, ook is stress een oorzaak dat we een magnesium te kort hebben, het lichaam verbruikt immers veel meer dan binnen krijg. Dit aanvullen is dus van essentieel belang, het is de meest natuurlijke antistressmineraal en daarmee een belangrijke toevoeging voor massage.
Magnesium helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht en daarmee diepe ontspanning optreed. Magnesium word middels gel ingezet, maar kan ook thuis gebruikt worden, in de praktijk zijn de producten te koop, denk aan losse magnesium vlokken voor (voeten) bad, inhalatie, maar ook nazorg om de huid te optimaliseren of om prefentief in te zetten voor je gaat sporten. Daarnaast voeren we ook supletie welke aansluiten om zo fysiek en mentaal optimaal te voorzien van de juiste mineralen.


Onderstaande producten zijn in de praktijk te koop:


Pure Magnesiumgel Inhoud 100 ml € 12,35
met een hoge concentratie (30%) magnesiumchloride.
Zuivert, hydrateert en bevordert het herstel van de huid.
Gebruik de gel als onderhoud van de magnesium balans in het lichaam.
Dit kan middels pakkingen:
Breng de gel bijvoorbeeld aan in de holletjes van de voeten, wikkel er plastic folie omheen en daarna een warme doek. 15 minuten laten zitten en daarna overtollige gel verwijderen met een natte doek. Gebruik de gel bij pijnlijke knie of schouder en doe als hierboven geschreven.
Ook is de magnesiumgel goed te gebruiken bij massages.
Ingrediënten:30% magnesiumchloride, aqua, natrosol


Magnesiumvlokken
1 kg navul verpakking
(8 voetenbaden) € 9
Magnesiumvlokken 2 kg
(16 voetenbaden) € 20,60
Magnesiumvlokken 4 kg
(32 voetenbaden) € 33,95
Ingredienten:47% magnesiumchloride


Bodycrème lavendel 100 ml € 14,75
Bodycrème lavendel 200 ml € 25,95

Magnesium crème met uitsluitend verzorgende eigenschappen.
De magnesium in deze bodycrème ontspant de huid en de huid voelt zacht aan na het insmeren met de crème. Zeer geschikt bij een droge huid en huidaandoeningen als psoriasis en eczeem. Maar ook bij een geïrriteerde huid geeft de crème een weldadig gevoel.
De bodycrème kunt u naar behoefte gebruiken. Geschikt voor het hele lichaam. Ook extra verzorgend na een magnesium voetenbad. Aan deze lavendel bodycrème is biologische lavendel toegevoegd.
Lavendel is zeer geschikt als extra rustgever.

Ingrediënten:

Acidum salicyl, Hydrocortisoni acetas, Neomycini sulfas, Resorcinolum, Tetracyclini hydrochloricum, Cetiol V, Triamcinoloni acetonidum, Solutio Sorbitoli, Cera cetomacrogolis emul, Acidum sorbicum, Aqua purificata, Magnesium chloride, biologische lavendel


 


Souplesse 50 ml € 19,50
Souplesse 100 ml € 35,45

Souplesse werkt als een smeermiddel voor mensen met gewrichtsklachten en stijve spieren. Het bevat een hoge dosis magnesium, chondroitine (blokkeert de werking van een enzym dat verantwoordelijk is voor versnelde afbraak gewrichtskraakbeen), glucosamine (bevordert aanmaak gewrichtskraakbeen en blokkeert de werking van enzymen die kraakbeen afbreken), MSM (pijnstiller en ondersteunend bij aandoeningen van het bewegingsapparaat). Het is een zalf welke zuinig in gebruik en op veel plaatsen inzetbaar is.
Ingrediënten: magnesium, chondroitine, glucosamine, MSM, water, etherische olien, magnesium creme


Magnesium/Capsicum crème 100 ml € 17,95
 Deze creme is zeer geschikt voor sporters door de aanwezigheid van Capsicum.
Geschikt voor spieren en gewrichten. Geeft na enige tijd een diepe doorbloedingsverbetering en lichte warmte. Ideaal om afvalstoffen op te ruimen.
Ook niet-sporters hebben hier veel aan bij stramme, pijnlijke spieren.
Het is een voedende crème, die niet plakt en zeer zuinig in gebruik is.

Let op: na het smeren goed je handen wassen.
Inhoud: 100 ml


Vitamine D3 € 22,50
Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat een goede vitamine D-status bijdraagt aan de preventie van veelvoorkomende (chronische) ziekten, waaronder ziekten van het bewegingsapparaat, metabool syndroom, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, infectieziekten, kanker en mentale aandoeningen. Er zorg voor dragen dat de vitamine D-voorziening het hele jaar optimaal is, is daarom een uitstekende (en goedkope) investering in de gezondheid. Vitamine D3 (cholecalciferol uit wolvet), 10 ml (ongeveer 250 druppels ), 2500 IE per druppel= 62,5 mcg =1250% ADH Doseringsadvies: neem elke dag 1 druppel Ingrediënten: vit D3, olijfolie, vleugje arachideolie
(let op met pinda allergie, dit product kan sporen van pinda bevatten)
Inhoud 10 ml


Magnesium Complex 180 capsules € 38,85
Magnesium Complex 360 capsules € 73,65

Magnesium Complex is een krachtig complex met magnesium Bisglycinaat, Citraat en Glycerofosfaat, aangevuld met L-Taurine, Spirulina, Chlorella en vitamine B6. Dit is de juiste samenstelling voor een betere balans op onze dagelijkse voeding. Deze magnesiumsamenstelling is ontwikkeld ZONDER Calcium, aangezien we bij een normaal voedingspatroon voldoende calcium binnen krijgen. Als er een te hoog calciumgehalte in ons lichaam is kan dit het magnesiumgehalte verstoren. In dit complex zit per capsule 453 milligram van de 3 magnesiumvormen. De capsules zijn vegetarisch.
Gebruiksaanwijzing:
In overleg raden we 2-5 capsules per dag aan, al naar gelang er klachten zijn. Voor onderhoud zijn ’s morgens en ’s avonds 1 capsule voldoende.

Meer info

Magnesium Complex

Magnesium Complex is een krachtig complex met magnesium Bisglycinaat, Citraat en Glycerofosfaat, aangevuld met L-Taurine, Spirulina, Chlorella en vitamine B6.Dit is de juiste samenstelling voor een betere balans op onze dagelijkse voeding.

De Magnesium Complex is verkrijgbaar in een pot met 180 capsules en een pot met 360 capsules.

Per capsule bevat Magnesium Complex:

180 mg magnesium bisglycinaat

180 mg magnesium citraat

180 mg magnesium glycerofosfaat

20 mg L-Taurine

12,5 mg spirulina

12,5 mg chlorella

1 mg vit B6 pyridoxaal 5 fosfaat (P5P)

Magnesium Complex met Glucosamine 180 capsules € 38,50

De synergie tussen magnesium en glucosamine is dat ze allebei een functie hebben bij de gewrichten. Magnesium zorgt voor de “souplesse” van de gewrichten en glucosamine is met name belangrijk voor het kraakbeen. Glucosamine is de bouwsteen van collageen. Ook zorgt glucosamine voor de vorming van de gewrichtsvloeistof.

Glucosamine is een lichaamseigen stof en wordt door het lichaam aangemaakt uit glucose en aminozuren. Vanaf ongeveer je 40e levensjaar kan het goed zijn glucosamine ter aanvulling in te nemen. De Magnesium Complex met Glucosamine is verkrijgbaar in een pot met 180 capsules.

meer info

Per capsule bevat Magnesium Complex met glucosamine:

180 mg magnesium citraat

180 mg magnesium glycerofosfaat

180 mg glucosamine

20 mg L-Taurine

12,5 mg spirulina

12,5 mg cglorella

1 mg vit B6(P5P)

Vitamine C/B5 complex Inhoud 120 capsules €29.95

Vitamine C heeft een belangrijke rol bij de aanmaakvan  kraakbeencollageen en door de krachtige anti oxidant werking wordt kraakbeen beter beschermt tegen afbraak. In hoge dosis (2-3 tabletten per dag totaal 1600-2400mg) ideaal bij klachten van de gewrichten.

 

meer info

Beschrijving

Vitamine C heeft een belangrijke rol bij de aanmaakvan  kraakbeencollageen en door de krachtige anti oxidant werking wordt kraakbeen beter beschermt tegen afbraak. In hoge dosis (2-3 tabletten per dag totaal 1600-2400mg) ideaal bij klachten van de gewrichten.

Vitamine C (ascorbinezuur) en Vitamine B5 (panthotheenzuur) zijn beide wateroplosbare vitamines.

Vitamine C:

Goede weerstand; gezonde botten, tanden, huid, bloedvaten; zorgt voor goed functionerend zenuwstelsel; draagt bij aan energievoorziening; antioxidant; beschermt het lichaam tegen vrije radicalen (welke een rol spelen bij het verouderingsproces).

Vitamine B5:

Rol bij afbraak van eiwitten, vetten, koolhydraten; draagt bij aan voorziening van energie (goed bij vermoeidheid); zorgt voor goed functioneren zenuwstelsel; vitamine B5 helpt het lichaam om vitamine D aan te maken; anti stress vitamine; is betrokken bij vorming van (stereoide) hormonen zoals testosteron, oestrogenen en cortison.

Cranberry:

Anti oxidant, ontstekingsremmende werking.

Bioflavonoïden:

Werken synergetisch(samenwerkend) met vitamine C

OPC:

Voor behoud van sterke vaatwanden; anti oxidant

Ingrediënten:

vitamine C, vitamine B5, cranberry extract, bioflavonoiden,OPC extract

Inhoud 120 capsules